Så här går det till

Förberedelser: De äpplen du vill ha mustade ska vara sorterade. Behandla dem varsamt när du plockar då stötskador gör att äpplena ruttnar fortare. Äpplena ska vara mogna men inte övermogna eller mosiga. När äpplet är lagom moget börjar kärnorna bli bruna i kanten. Äpplen från beteshagar får inte mustas. Ej heller mögliga och ruttna äpplen (mörkbruna fläckar). Du behöver plocka minst 50 kg, vilket motsvarar cirka 4-5 stora papperspåsar.

Inlämning: Ring 0733-466346 för att boka tid. När dina äpplen är plockade kommer du till oss med dem. Du får alltid must från dina egna äpplen. Du väljer själv hur du vill ha den färdiga musten förpackad, 3-liters eller 5-liters bag in box påsar.

Mustning: Dina äpplen sköljs noga och läggs sedan i fruktkrossen som delar äpplena i små bitar för att få ut så mycket fruktsaft som möjligt. Därefter pressas äppelkrosset och ut kommer den härliga musten som sedan pastöriseras, det vill säga värms upp till cirka 80 grader. Musten tappas sedan i bag in box påsar. Hållbarheten förlängs till ett år eller mer, i oöppnad förpackning. Förvara din oöppnade must svalt och mörkt. Öppnad förpackning är hållbar i cirka 3-4 veckor i kylskåp.

Utlämning/betalning: När musten är klar får du ett SMS och kan hämta din must enligt överenskommelse. Betalning sker kontant eller swish.

5 thoughts on “Så här går det till

    1. Äppelboden Inläggets författare

      Du kan komma på torsdag om du vill. Du behöver ha minst 50 kg äpplen med dig för att vi ska kunna pastörisera musten då nivån annars blir för låg. Ta med så mycket du önskar musta förutom ca 50kg.

      Gilla

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s